Bergeijkse dijk

Auteur Chef Petroes

Wie is de auteur Chef Petroes?

Hij is een schrijver die boeken uitbrengt onder het pseudoniem Chef Petroes. Geboren en getogen in het Brabantse land, meer specifiek, de Brabantse Kempen. De roots van waar hij is opgegroeid koestert hij als geen ander. Tegelijkertijd hunkert hij naar wat de wereld te bieden heeft. De Engelsen hebben daar een prachtig spreekwoord voor: “The world is your oyster”.

Zijn levensdoel sinds een aantal jaren: zoveel mogelijk uit het leven halen van wat erin zit. Niet zozeer op materialistisch vlak of ongebreideld reizen. Meer leren wat de wereld te bieden heeft wat betreft levenswijsheid en -kennis. Zoveel mogelijk levenservaring opdoen.

Hageven
Hageven

Chef Petroes werd in 2014 in tien minuten tijd overvallen door een acute en zware depressie. In tien minuten van top naar flop zoals hij het zelf in zijn eerste boek “DEPRI, en door” fijntjes beschrijft. Dit boek is een autobiografie en gaat over ruim anderhalf jaar ziekte en herstel. Maar het gaat vooral ook over leren. Wat moest hij uiteindelijk van zijn ziekte leren Een acute en zware depressie. Na negen maanden kwam hij uiteindelijk tot een verrassend inzicht. Vanaf dat moment ging hij anders tegen zichzelf en tegen het leven aankijken.

Levenskunst

Het woord levenskunst fascineert Chef Petroes in hoge mate. Het leven is niet maakbaar. Het leven overkomt je. Zijn levensmotto is “go with the flow” in optima forma geworden. Niet maar even zien wat er gebeurt, maar volledig accepteren van wat er gebeurt. Iedereen maakt leuke maar ook vervelende dingen mee in het leven. Het gaat erom, hoe je daar mee om gaat. Omarm je tegenslagen net zo intens als je voorspoed.

Wie of wat bepaalt wat er uiteindelijk op je pad komt in het leven. Waarom denken, voelen en doen we, zoals we denken, voelen en doen. Waarom slalomt de een overal tussendoor en wordt de ander achtervolgt door narigheid. Ook dat laatste overkomt de mens. Het is naast vriendschap, eenzaamheid, vrijheid, maakbaarheid, aandacht en verbondenheid een van de belangrijke thema’s in de levenskunst. Een daarvan, verbondenheid, is degene die Chef Petroes veruit het meeste intrigeert.

Verbondenheid met elkaar. Dat inzicht kwam omdat zijn vrienden zich tijdens zijn ziekte ineens heel intensief met hem gingen bemoeien. Niet om te vertellen wat hij moest doen, maar om bij hem te zijn. Hem te laten weten dat hij er ondanks zijn ziekte nog steeds toe deed. Vrijwel wekelijks ging een van zijn vrienden op toerbeurt met hem een lange wandeling maken. Het was voor Chef Petroes het wekelijkse lichtpuntje in de vele weken/maanden dat hij noodgedwongen thuis zat. Een richtpunt waar hij weer een week lang naar toe kon leven. Zijn vrienden deden dit onafgebroken bijna anderhalf jaar lang. Tot het niet meer nodig was en hij zijn eigen leven weer richting kon geven.

Hageven Dommel
Hageven Dommel

Naast verbondenheid met elkaar is er de net zo belangrijke verbondenheid met de natuur. Iets wat hij met paplepel van zijn ouders en grootouder ingegoten heeft gekregen. De inspiratie voor zijn boeken doet hij vrijwel altijd op tijdens de vele lange wandelingen in de natuur. De natuur geeft Chef Petroes de nodige creativiteit. Door zijn depressie werd zijn verbinding met de natuur ook anders. Nu had hij altijd al een goede band met de natuur gehad, maar de band werd intenser. Hij kon nog meer genieten van een mooie bloem of een mooi landschap. Maar ook van het zingen van vogels in de prille ochtendzon. Het was allemaal wat krachtiger geworden. De verbinding ermee was dieper geworden. Hij was alerter geworden voor de schoonheid van de natuur.

Maar ook andere vragen over het leven passeren volcontinue de revue. Wat doen we hier op aarde? Waar gaan we na onze dood naartoe? Wat is onze rol als mens in het totale universum? Is de aarde de enige plek in het universum waar mensen wonen? Een niet aflatende stroom vragen over deze onderwerpen houdt hem bezig. Het zijn ook de onderwerpen waar hij graag over schrijft in zijn boeken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00